Category: Актуелно

Во завршна фаза продолжувањето на канализационата линија на ул „Mитко Цветаноски“

Во завршна фаза продолжувањето на канализационата линија на ул „Mитко Цветаноски“

Во завршна фаза е реконструкцијата на водоводната линија на ул “Митко Цветаноски” имено старата линија Фи 63 е заменета со нова полиетиленска со истата големина а во должина од 260 метри. На реконструираната линија се поврзани 23 домаќинства. Оваа линија беше една од приоритетните за реконструкција на ЈКП “Водовод и Канализација”- Прилеп  поради честите дефекти […]

ЈКП „Водовод и канализација“ врши замена на водоводната мрежа стара 65 години

ЈКП „Водовод и канализација“ врши замена на водоводната мрежа стара 65 години

https://www.youtube.com/watch?v=TaCcvGtHbG4&feature=emb_title Паралелно со реконструкцијата на булеварот „Гоце Делчев“, во Прилеп се работи на замена на старата водоводна бетонско-азбестна мрежа со нова, полиетиленска. За таа цел, на потегот од некогашната Градска кафеана до ЦК „Марко Цепенков“, во должина од околу 280 метри, со сопствени средства во висина од околу 100.000 евра, ЈКП „Водовод и канализација“ врши […]

Во завршна фаза продолжувањето на канализационата линија на ул „Ножот“

Во завршна фаза продолжувањето на канализационата линија на ул „Ножот“

Во завршна фаза е продолжувањето на канализационата линија на ул “Ножот” со цел куќите кои не беа во можност да се опфатат со првичната реконструкција поради неповолниот терен сега да добијат канализација. Со поставувањето на оваа канализациона линија се решава долгогодишниот проблем на жителите од оваа улица. Имено на ул “Ножот” поставена е нова канализациона […]

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Марксова“

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Марксова“

Интензивно се работи на поставување на нова водоводна линија на улица „Марксова“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот. На улица „Марксова“ односно на потегот од ул ” Tрајко Сандански ” до ул” Мице Козар ” се постави нова водоводна линија полиетилен  DN63 во […]

Во завршна фаза реконструкција на водоводна линија на улица „Пелистерска”

Во завршна фаза реконструкција на водоводна линија на улица „Пелистерска”

ЈКП “Водовод и канализација” – Прилеп интензивно работи на реконструкција на старите водоводни мрежи на повеќе локации, со цел да се обезбеди чиста и технички исправна вода за пиење, а со тоа подобар живот на граѓаните во град Прилеп.  ЈКП “Водовод и канализација” – Прилеп на улица “Пелистерска”  реконструираше 100 метри водоводна линија на која […]

Реконструкција на водоводна линија на улица „Георге Георгиу – Деж”

Реконструкција на водоводна линија на улица „Георге Георгиу – Деж”

Градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески, извршија увид во градежните работи за промена на водоводната мрежа на улицата „Георге Георгиу – Деж“, во урбаната заедница „Ѓогдере“. https://www.youtube.com/watch?v=74dwk5TWg_o&feature=emb_title „Старата поцинкувана мрежа се заменува со полиетиленска, а благодарение на ЈКП ‘Водовод и канализација’, во најголемиот дел од градот […]

Емил Јанески: Обвинувањата за наводното испуштање валкана вода од Пречистителната станица, е нова лакрдија на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Емил Јанески: Обвинувањата за наводното испуштање валкана вода од Пречистителната станица, е нова лакрдија на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

„Вчера бевме сведоци на уште една прес лакрдија на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп, овој пат во изведба на Дејан Проданоски. Во својата безидејност, ОК на ВМРО-ДПМНЕ продолжува да се служи со лаги и клевети, свесни за изборниот пораз на 15-ти јули, а знаејќи дека голем удел во тоа ќе имаат локалната самоуправа и активностите на […]

Привршуваат работите за промена на водоводната и канализационата мрежа на улицата „Круме Волнароски“

Привршуваат работите за промена на водоводната и канализационата мрежа на улицата „Круме Волнароски“

Градоначалникот Илија Јованоски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески, денеска извршија увид во градежните работи на улица „Круме Волнароски“, во урбаната заедница „Тризла 1“, каде се врши промена на водоводната и канализационата мрежа. „Досегашната азбестно-бетонска мрежа се заменува со полиетиленска, со цел граѓаните да пијат безбедна и здрава вода. Исто така, се […]

Канатларци добива дополнителни количини вода за пиење, решен 25 годишниот проблем на жителите на населеното место

Канатларци добива дополнителни количини вода за пиење, решен 25 годишниот проблем на жителите на населеното место

Со ископувањето на бунарот за вода за пиење, се решава повеќедеценискиот проблем на жителите на населеното место Канатларци. Тоа е заклучокот од денешниот увид во завршните работи на бунарот, проект на Општина Прилеп кој за жителите на Канатларци е од капитално значење. https://www.youtube.com/watch?v=wojNNIp9omU „Дваесет и пет годишната сага на жителите на Канатларци, во овој момент […]

Одговор од ЈКП„Водовод и канализација“ на прес-конференцијата од страна на ВМРО ДПМНЕ

Одговор од ЈКП„Водовод и канализација“ на прес-конференцијата од страна на ВМРО ДПМНЕ

„Вистина е дека Јавното комунално претпријатие, во изминатата 2019 година има склучено договор за одржување на трите градски фонтани, во износ од околу 800.000 илјади денари. Притоа, јавноста треба да знае дека и во минатиот период во време на владеење на Марјан Ристески, градските фонтани континуирано ги одржуваше фирма избрана на тендер, од причини што […]