Категорија: Актуелно

Реконструкција на водоводна линија на улица „Георге Георгиу – Деж”

Реконструкција на водоводна линија на улица „Георге Георгиу – Деж”

Градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески, извршија увид во градежните работи за промена на водоводната мрежа на улицата „Георге Георгиу – Деж“, во урбаната заедница „Ѓогдере“. https://www.youtube.com/watch?v=74dwk5TWg_o&feature=emb_title „Старата поцинкувана мрежа се заменува со полиетиленска, а благодарение на ЈКП ‘Водовод и канализација’, во најголемиот дел од градот […]

Емил Јанески: Обвинувањата за наводното испуштање валкана вода од Пречистителната станица, е нова лакрдија на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Емил Јанески: Обвинувањата за наводното испуштање валкана вода од Пречистителната станица, е нова лакрдија на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

„Вчера бевме сведоци на уште една прес лакрдија на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп, овој пат во изведба на Дејан Проданоски. Во својата безидејност, ОК на ВМРО-ДПМНЕ продолжува да се служи со лаги и клевети, свесни за изборниот пораз на 15-ти јули, а знаејќи дека голем удел во тоа ќе имаат локалната самоуправа и активностите на […]

Привршуваат работите за промена на водоводната и канализационата мрежа на улицата „Круме Волнароски“

Привршуваат работите за промена на водоводната и канализационата мрежа на улицата „Круме Волнароски“

Градоначалникот Илија Јованоски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески, денеска извршија увид во градежните работи на улица „Круме Волнароски“, во урбаната заедница „Тризла 1“, каде се врши промена на водоводната и канализационата мрежа. „Досегашната азбестно-бетонска мрежа се заменува со полиетиленска, со цел граѓаните да пијат безбедна и здрава вода. Исто така, се […]

Канатларци добива дополнителни количини вода за пиење, решен 25 годишниот проблем на жителите на населеното место

Канатларци добива дополнителни количини вода за пиење, решен 25 годишниот проблем на жителите на населеното место

Со ископувањето на бунарот за вода за пиење, се решава повеќедеценискиот проблем на жителите на населеното место Канатларци. Тоа е заклучокот од денешниот увид во завршните работи на бунарот, проект на Општина Прилеп кој за жителите на Канатларци е од капитално значење. https://www.youtube.com/watch?v=wojNNIp9omU „Дваесет и пет годишната сага на жителите на Канатларци, во овој момент […]

Одговор од ЈКП„Водовод и канализација“ на прес-конференцијата од страна на ВМРО ДПМНЕ

Одговор од ЈКП„Водовод и канализација“ на прес-конференцијата од страна на ВМРО ДПМНЕ

„Вистина е дека Јавното комунално претпријатие, во изминатата 2019 година има склучено договор за одржување на трите градски фонтани, во износ од околу 800.000 илјади денари. Притоа, јавноста треба да знае дека и во минатиот период во време на владеење на Марјан Ристески, градските фонтани континуирано ги одржуваше фирма избрана на тендер, од причини што […]

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Димитар Влахов“

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Димитар Влахов“

Интензивно се работи на поставување на нова водоводна линија на улица „Димитар Влахов“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.На улица „Димитар Влахов“ се поставува нова водоводна линија полиетилен  Фи90 во должина од 450 метри и на истата ќе бидат дадени 20 куќни приклучоци. […]

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Октомвриска“

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Октомвриска“

Интензивно се работи на поставување на нова секундарна водоводна линија на ул „Октомвриска“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот. На улица „Октомвриска“ се поставува нова водоводна линија полиетилен  Фи63 во должина од 45 метри и на истата ќе бидат дадени 5 куќни приклучоци. […]

JKП “Водовод и канализација” – Прилеп и Општина Прилеп го решават деценискиот проблем со водоснабдување на населеното место Канатларци

JKП “Водовод и канализација” – Прилеп и Општина Прилеп го решават деценискиот проблем со водоснабдување на населеното место Канатларци

Градоначалникот Илија Јованоски, претседателот на Совет на општина Прилеп, Миле Талевски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески, денеска го посетија населеното место Канатларци, со цел да ги најават проектите кои Општината и јавното претпријатие ги имаат планирано за ова населено место, а чија реализација започнува деновиве. Најголемиот проблем на жителите на Канатларци, […]

Поставена нова атмосферска канализациона линија на булевар “Гоце Делчев”

Поставена нова атмосферска канализациона линија на булевар “Гоце Делчев”

Поставена е на нова атмосферска канализациона линија на булевар “Гоце Делчев”. Новопоставената линија е во вкупна должина од 60метри од кои 45 метри се DN200 и 20 мети ф125. Со поставувањето  на оваа атмосферска канализациона линија се решава долгогодишниот проблем со насобирањето на атмосферски води  на овој дел од булеварот при поголеми врнежи.

Привршуваат градежните зафати на новата канализациона линија на ул „Савска“

Привршуваат градежните зафати на новата канализациона линија на ул „Савска“

Интензивно се работи на поставување на нова фекална канализациона линија на ул „Савска“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.Имено, на улицата „Савска“ поставена е нова фекална канализациона линија DN200  во должина од 380 метри. Со поставувањето на оваа канализациона линија се решава долгогодишниот […]