Михајло Дамјановски

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 26.11.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 239л/с, од кои 209л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 30л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 25.11.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 239л/с, од кои 209л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 30л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 24.11.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 254л/с, од кои 224л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 30л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

Известување за текот на санацијата на дефектот на ул. “Тризла“

Известување за текот на санацијата на дефектот на ул. “Тризла“

ЈКП „Водовод и Канализација“ – Прилеп ве известува дека заврши со санација на дефектот на водоводната линија ф400 на ул. Тризла преку која се снабдува високата зона на градот и тоа на потег од ул.„Ердован Шабаноски“, нас.„Марино Маало“, нас.„Кузман“, нас.„Рид“ и нас.„Тапани“. Моментално се врши регулирање на водоснабдувањето во градот и истото ќе биде вратено […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 23.11.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 247л/с, од кои 217л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 30л/с сопствени извори. Водоснабдувањето ќе биде нарушено во високата зона на град Прилеп. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот […]

Известување за текот на санацијата на дефектот на ул. “Тризла“

Известување за текот на санацијата на дефектот на ул. “Тризла“

ЈКП “Водовод и Канализација” – Прилеп ве известува дека со санација на дефектот на водоводната линија ф400 на ул. Тризла преку која се снабдува високата зона на градот и тоа на потег од ул.”Ердован Шабаноски”, нас.”Марино Маало”, нас.”Кузман”, нас.”Рид” и нас.”Тапани” продолжи со работа и во вечерните часови. На увид излегоа Градоначалникот на град Прилеп […]

Известување за текот на санацијата на дефектот на ул. “Тризла“

Известување за текот на санацијата на дефектот на ул. “Тризла“

Санацијата на дефектот на ул.”Тризла” продолжува и во вечерните часови. Поради тежината и комплексноста на дефектот екипите на ЈКП “Водовод и Канализација”- Прилеп ќе продолжат со работа и во текот на утрешниот ден. ЈКП”Водовод и канализација” – Прилеп дополнително ќе ги извести граѓаните кога дефектот ќе биде целосно саниран, а водоснабдувањето нормализирано во високата зона […]

Известување

Почитувани, поради настанат дефект на ул.”Тризла”, водоснабдувањето ќе биде нарушено во високата зона од Град Прилеп, и тоа на потег од ул.”Ердован Шабаноски”, нас.”Марино Маало”, нас.”Кузман”, нас.”Рид” и нас.”Тапани”. Екипите се на терен и се работи на санирање на дефектот.

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 22.11.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 258л/с, од кои 228л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 30л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

Демант во врска со една од објавите на македонскиот портал „ Мактел “ поврзана со новоназначениот директор на ЈКП “Водовод и канализација” – Прилеп

Во врска со написите наведени во Портал „ Мактел “, а се однесува на новоназначениот директор на ЈКП “ Водовод и канализација”- Прилеп, дека истиот користи службени возила за приватни цели. ЈКП “Водовод и канализација” , со цел да им појасни на јавноста, јавно ја демантира објавата и изјавува дека службеното возило SKODA RAPID со […]