Day: д.м.г

Зацевување на отворен канал во населеното место Ново Лагово

Зацевување на отворен канал во населеното место Ново Лагово

ЈКП “Водовод и канализација” – Прилеп работи на зацевување на отворен канал во населеното место Ново Лагово. Се поставуваат цевки со дијаметар DN-300 за прифаќање на отпадните води. Зацевениот канал ќе се протега на 250метри, со што во иднина ќе се спречи поплавување и изливање на отпадните води на коловозот при посилни дождови и ќе […]

Реконструкција на водоводната мрежа во Прилеп на улица “Благоја Крстески”

Реконструкција на водоводната мрежа во Прилеп на улица “Благоја Крстески”

ЈКП “Водовод и канализација” – Прилеп започна со  реконструкција на водоводната линија во град Прилеп со сопствени средства. Реконстукцијата најпрво ќе ја опфати улицата „Благоја Крстески” каде што досегашната водоводна мрежа беше од поцинковани цевки, а сега се поставуваат нови полиетиленски цевки со дијаметар DN63. Реконструкцијата е со должина од 175 метри и во текот […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЌЕ БИДЕ НОРМАЛНО. ВКУПНА ПРОИЗВЕДЕНА КОЛИЧИНА НА ВОДА Е 487л/с., ОД КОИ 446л/с ОД СТУДЕНЧИЦА,0л/с ОД БУНАРИ И 41л/с СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ. ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЗАРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 08 ДО 14 ЧАСОТ ЌЕ ИМА НА СЛЕДНИТЕ УЛИЦИ И ДЕЛОВИ ОД ОПШТИНА ПРИЛЕП:– МОГИЛА– АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ– ПАРТИЗАНСКА– БЕОГРАДСКА