admin

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 15.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 295л/с, од кои 270л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 25л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 14.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 295л/с, од кои 270л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 25л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 13.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 305л/с, од кои 280л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 25л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Поради дефект на ден 12.01.2021 ќе има прекин на водоснабдувањето во реонот на градскиот пазар односно на улиците– Републиканска– Методија Шаторов – Шарло– Блаже Цанески – Челото– Орце НиколовПрекинот во водоснабдувањето ќе трае до санација на дефектот.

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 12.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 313л/с, од кои 288л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 25л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 11.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 300л/с, од кои 275л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 25л/с сопствени извори. ЈКП „ Водовод и Канализација “ – Прилеп ги известува жителите на с.Канатларци дека поради одредено заматување на водата се препорачува истата да не […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 06.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.„Водовод и Канализација“ – Прилеп ги известува граѓаните на Општина Прилеп дека на ул.”Бошко Буха” ќе има прекин во водоснабдувањето поради дефект на водоводната мрежа.Водоснабдувањето ќе се врати во нормала по санирањето на дефектот. Екипите на ЈКП „ Водовод и Канализација “ – […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 05.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 280л/с, од кои 255л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 25л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 04.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 291л/с, од кои 266л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 25л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

ЈКП”Водовод и Канализација” – Прилеп започна со изградба на канализациона и водоводна мрежа за модуларната болница

ЈКП”Водовод и Канализација” – Прилеп започна со изградба на канализациона и водоводна мрежа за модуларната болница

Позади инфективното одделение, каде започна изградбата на модуларната болница ЈКП”Водовод и Канализација” – Прилеп започна со изведување на канализациона и водоводна мрежа. Канализационата мрежа ќе биде во должина од 80 метри со големина DN200, a водоводната мрежа во должина од 100 метри DN63. За изведбата на оваа канализациона и водоводна мрежа е донесена одлука од […]