Ден: д.м.г

Светскиот ден на водата 22 март

Светскиот ден на водата 22 март

Месец март решивме да го посветиме на информирање за важноста на водата во нашите животи.Една од причините е што 22 март е Светскиот ден на водата, прогласен од Обединетите нации.Овогодинешната тема на Светскиот ден на водата е „Подземни води – да го направиме невидливото видливо“, истакнувајќи ја важноста на квалитетна и квантитативна заштита на подземните […]