Ден: д.м.г

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Марксова“

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Марксова“

Интензивно се работи на поставување на нова водоводна линија на улица „Марксова“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот. На улица „Марксова“ односно на потегот од ул ” Tрајко Сандански ” до ул” Мице Козар ” се постави нова водоводна линија полиетилен  DN63 во […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 31.07.2020 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 345л/с, од кои 310л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 35л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: […]