Ден: д.м.г

Привршуваат градежните зафати на новата канализациона линија на ул „Савска“

Привршуваат градежните зафати на новата канализациона линија на ул „Савска“

Интензивно се работи на поставување на нова фекална канализациона линија на ул „Савска“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.Имено, на улицата „Савска“ поставена е нова фекална канализациона линија DN200  во должина од 380 метри. Со поставувањето на оваа канализациона линија се решава долгогодишниот […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 14.05.2020 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 236/с, од кои 190л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 46л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Пиринска – Трајко Николоски […]