Day: д.м.г

Соопштение до корисниците на услугите на ЈКП”Водовод и Канализација” – Прилеп

Соопштение до корисниците на услугите на ЈКП”Водовод и Канализација” – Прилеп

JKП”Водовод и Канализација” – Прилеп ги повикува своите корисници паќањето на сметките да го сторат по електронски пат користеќи  ја WEB – Страницата www.vodovod-prilep.mk со цел елиминирање на секоја можност за ширење и превенција од Covid-19. Исто така JKП”Водовод и Канализација” ги советува граѓаните наместо да доаѓаат лично во нашите простории, да ги користат електронските […]

Поставена нова канализациона линија и препумпна станица на ул”Савска” со што се решава децениски проблем на граѓаните од оваа улица.

Поставена нова канализациона линија и препумпна станица на ул”Савска” со што се решава децениски проблем на граѓаните од оваа улица.

Денес привршува поставувањето на канализациона линија и препумпна станица за одпадни води на ул”Савска” со што се решава деценискиот проблем на жителите од оваа улица кои до сега не беа приклучени на канализациониот систем на град Прилеп.  На ул”Савска” се постави канализациона линија Фи-200 во должина од 200 метри. Исто така се изгради препумна станица […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 18.03.2020 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 231/с, од кои 185л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 46л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Савска– Глигор Прличев– Октомвриска– […]