Day: д.м.г

Поставена хидрантска мрежа на градскиот стадион Гоце Делчев

Поставена хидрантска мрежа на градскиот стадион Гоце Делчев

Денес заврши поставувањето на хидрантска мрежа во градскиот стадион  „Гоце Делчев“ – Прилеп. Имено, во градскиот стадион „Гоце Делчев “ поставена е  хидрантска мрежа DN 110 со должина од 270 метри.

Проектот WATenERgy CYCLE на кој работи ЈКП Водовод и канализација- Прилеп беше избран како најдобра практика на глобално ниво.

Проектот WATenERgy CYCLE на кој работи ЈКП Водовод и канализација- Прилеп беше избран како најдобра практика на глобално ниво.

Со огромна чест и задоволство Ве известуваме дека проектот WATenERgy CYCLE, на кој работи ЈКП Водовод и канализација- Прилеп беше избран како најдобра практика на глобално ниво.По тој повод, денес 28.11.2019 год., грчката радиодифузна корпорација ЕРТ организира радио настан под наслов “Стратегија за климатски промени” и ќе се емитува во живо на радио Агора . […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 28.11.2019 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 226/с, од кои 170л/с од Студенчица, 28л/с од бунари и 28л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – О.Тодороски-Шемко– А.Македонски– Реон: Хлорна […]