Ден: д.м.г

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Републиканска“.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Републиканска“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Републиканска“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот. Имено, на улицата „Републиканска“ старата водоводна линија , е заменета со нова линија полиетилен DN90 во должина од 165 метри. Со оваа реконструкција […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 22.11.2019 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 235/с, од кои 170л/с од Студенчица, 36л/с од бунари и 29л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Савска– Козара– Димче Антулески