Ден: д.м.г

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Ленин“.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Ленин“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на улица „Ленин“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.Имено, на улицата „Ленин“ старата поцинкована водоводна линија од 1 цол, е заменета со нова линија ДН 110 во должина од 212 метри, ДН90 во должина од 51,8 метри […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 12.11.2019 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 242/с, од кои 100л/с од Студенчица, 116л/с од бунари и 26л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Круме Волнароски– Браќа Нунески– […]