Ден: д.м.г

„Водовод и канализација“ интензивно работи на менување на старата водоводна мрежа во градот

„Водовод и канализација“ интензивно работи на менување на старата водоводна мрежа во градот

Градежните работи на ЈКП „Водовод и канализација“- Прилеп, во насока на менување на старата водоводна мрежа во градот, не престануваат и во екот на летната сезона. Минатата недела заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на улица „Ножот“. При тоа, беа заменети старите цевки со должина од 75 метри, а истовремено беа отстранети водоводните линии кои поминуваа […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ДЕН 07.08.2019 ЌЕ БИДЕ НОРМАЛНО. ВКУПНА ПРОИЗВЕДЕНА КОЛИЧИНА НА ВОДА Е 328л/с., ОД КОИ 305л/с ОД СТУДЕНЧИЦА,0л/с ОД БУНАРИ И 23л/с СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ. ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЗАРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 08 ДО 14 ЧАСОТ ЌЕ ИМА НА СЛЕДНИТЕ УЛИЦИ И ДЕЛОВИ ОД ОПШТИНА ПРИЛЕП:– Блага Ружето– Струшка– Ѓорѓи Димитров– Мукос– […]