Категорија: Актуелно

Проектот WATenERgy CYCLE на кој работи ЈКП Водовод и канализација- Прилеп беше избран како најдобра практика на глобално ниво.

Проектот WATenERgy CYCLE на кој работи ЈКП Водовод и канализација- Прилеп беше избран како најдобра практика на глобално ниво.

Со огромна чест и задоволство Ве известуваме дека проектот WATenERgy CYCLE, на кој работи ЈКП Водовод и канализација- Прилеп беше избран како најдобра практика на глобално ниво.По тој повод, денес 28.11.2019 год., грчката радиодифузна корпорација ЕРТ организира радио настан под наслов “Стратегија за климатски промени” и ќе се емитува во живо на радио Агора . […]

Поставена нова водоводна линија на ул. „Александар Македонски“

Поставена нова водоводна линија на ул. „Александар Македонски“

Денес заврши поставувањето на нова водоводна линија на ул „Александар Македонски“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот. Имено, на улицата „Александар Македонски“ поставена е  водоводна линија  полиетилен DN90 во должина од 92 метри.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Кеј 9ти Септември“.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Кеј 9ти Септември“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Кеј 9ти Септември“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.Имено, на улицата „Кеј 9ти Септември“ старата  водоводна линија , е заменета со нова линија полиетилен DN90 во должина од 82 метри.Со […]

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Републиканска“.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Републиканска“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Републиканска“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот. Имено, на улицата „Републиканска“ старата водоводна линија , е заменета со нова линија полиетилен DN90 во должина од 165 метри. Со оваа реконструкција […]

Издашноста на изворите од кои пиеме вода на историски минимум. (репортажа на 360степени)

Издашноста на изворите од кои пиеме вода на историски минимум. (репортажа на 360степени)

Извештаите на Обединетите Нации дека повеќе од две милијарди луѓе на планетата немаат пристап до питка вода но не не допираат многу како јавност, затоа што ни се чинат за далечни феномени. Но, не е баш така. Метеоролозите предупредуваат дека во следните две декади Македонија влегува во период на суша. Градовите веќе бараат алтернативни извори […]

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Пере Тошев“.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Пере Тошев“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Пере Тошев“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.Имено, на улицата „Пере Тошев“ старата PVC водоводна линија од DN90, е заменета со нова линија полиетилен DN90 во должина од 285 метри.Со […]

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Републиканска“ .

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Републиканска“ .

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Републиканска“ , а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.На улицата „Републиканска“ старата поцинкована водоводна линија , е заменета со нова линија полиетилен DN 63 во должина од 61 метар.Со оваа реконструкција […]

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Карпалак“ и ул. „Лазо Филипоски“ .

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Карпалак“ и ул. „Лазо Филипоски“ .

Денес завршија реконструкциите на водоводната мрежа на уште две улици односно на ул „Карпалак“ и ул „Лазо Филипоски“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот. На улицата „Карпалак“ старата азбестна водоводна линија од DN100, е заменета со нова линија полиетилен DN110 во должина од […]

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Борка Влачарот“.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Борка Влачарот“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Борка Влачарот“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот. Имено, на улицата „Борка Влачарот“ старата азбестна водоводна линија од DN80, е заменета со нова линија полиетилен DN90 во должина од 215,5 […]

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Сотка Џигиџик“.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Сотка Џигиџик“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Сотка Џигиџик“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.Имено, на улицата „Сотка Џигиџик“ старата поцинкована водоводна линија од 1¼  col, е заменета со нова линија DN90 во должина од 107 метри, […]