Category: Актуелно

Доделување на договор за јавна набавка

Доделување на договор за јавна набавка

Набавка на систем за откривање на губитоци на вода и опрема за детектирање на дефекти, ГИС софтвер за водоснабдување и канализација, вклучувајќи CCTV за видео инспекција на канализациона мрежа. Доделување на договор за јавна набавка Набавка на систем за откривање на губитоци на вода и опрема за детектирање на дефекти, ГИС софтвер за водоснабдување и […]

Полнењето на вештачкото езеро нема да биде на товар на „Водовод и канализација“, ВМРО-ДПМНЕ ги манипулира граѓаните

Полнењето на вештачкото езеро нема да биде на товар на „Водовод и канализација“, ВМРО-ДПМНЕ ги манипулира граѓаните

Емил Јанески, директор на ЈКП „Водовод и канализација“, најостро ја демантираше изјавата на Ирена Стерјоска-Локвенец од ОК на ВМРО-ДПМНЕ, дека трошоците за полнењето на вештачката акумулација „Прилеп“, ќе паднат на товар на ова јавно претпријатие, односно на џебот на граѓаните на општина Прилеп. Таквите лаги и манипулации на ОК на ВМРО-ДПМНЕ, како што рече Јанески, […]

Се решава проблемот на жителите од улицата „Леце Котески“

Се решава проблемот на жителите од улицата „Леце Котески“

Жителите на улицата „Леце Котески“, при секој пороен дожд, години наназад имаа проблем со поплавување на нивните домови. Деновиве, со чистење на каналот и поставување цевки, ЈКП „Водовод и канализација“ се зафати со решавање на овој сериозен проблем. „Намерата ни е во целост да го исчистиме каналот и да поставиме цевки, а во иднина како […]

ЈКП „Водовод и канализација“ го одбележа Светскиот ден на водата

ЈКП „Водовод и канализација“ го одбележа Светскиот ден на водата

„Денеска е Светскиот ден на водата, ден кога треба да се акцентира важноста на овој природен ресурс за животот на луѓето, особено ако знаеме дека само 1% од водата на земјата е употреблива за пиење. Од тие причини, неопходно е економично да се стопанисува со истата“, изјави директорот на ЈКП „Водовод и канализација“ – Прилеп, […]

Цената на водата во општина Прилеп останува иста, да престанат манипулациите со граѓаните

Цената на водата во општина Прилеп останува иста, да престанат манипулациите со граѓаните

Цената на водата останува непроменета. Согласно Законот за утврдување на цени на водни услуги, со ставањето во функција на Пречистителната станица, се воведува нова тарифа за пречистување на урбани отпадни води“, изјави на денешната прес конференција Емил Јанески, директор на ЈКП „Водовод и канализација“. Јанески напомена дека чистата животна средина, заштитениот биодиверзитет во реките, зачувувањето […]