Ден: д.м.г

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Почитувани сограѓани, како ЈКП„Водовод и канализација“Прилеп Ве известуваме дека дефектот на улицата Борка Талески за кој претходно Ве информиравме дека ќе има застој во водоснабдувањето, веќе е саниран и водоснабдувањето е вратено во нормала како во Старата чаршија, така и на улицата Борка Талески. Тимовите на ЈКП„Водовод и канализација“Прилеп со својта посветена работа успеаа за […]

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

ЈКП„Водовод и канализација“ Прилеп ги известува граѓаните на Општина Прилеп дека е настанат дефект на водоводната линија на ул.„Борка Талески“. Моментално екипите на јавното претпријатие се на терен и работат интензивно со цел што побрзо санирање на истиот. Поради тоа, извесен период во текот на денов ќе нема вода на дел од улицата „Борка Талески“ […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 31.10.2022 (понеделник) ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 284л/с, од кои 244/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 40л/с од сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти и приклучоци во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и […]