Ден: д.м.г

Светски ден на водата

Светски ден на водата

Водата e најзначајниот елемент, таа представува гориво на Планетата Земјата.Водата е ограничен ресурс кој брзо се исцрпува.„Подземните води, правејќи го невидливото видливо“ е темата на Светскиот ден на водата 2022 година.Разбирањето на оваа тема, нејзината импликација и вистинската вредност на водата е од фундаментално значење, особено за генерациите што доаѓаат.‍🧑‍🦲Главното достигнување на одбележувањето на „Светскиот […]

Водата е природата

Водата е природата

Капката вода е флексибилна, капката вода е моќна, капката вода е неопходна… Водата е основа на одржливиот развој.Водните ресурси, како и спектарот на услуги кои тие ги овозможуваат, влијаат на намалувањето на сиромаштијата, економскиот раст и одржливоста на животната средина.Од обезбедување храна и енергија до здравјето на човештвото и животната средина, водата придонесува за подобрување […]