Ден: д.м.г

Демант во врска со една од објавите на македонскиот портал „ Мактел “ поврзана со новоназначениот директор на ЈКП “Водовод и канализација” – Прилеп

Во врска со написите наведени во Портал „ Мактел “, а се однесува на новоназначениот директор на ЈКП “ Водовод и канализација”- Прилеп, дека истиот користи службени возила за приватни цели. ЈКП “Водовод и канализација” , со цел да им појасни на јавноста, јавно ја демантира објавата и изјавува дека службеното возило SKODA RAPID со […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 19.11.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 246л/с, од кои 216л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 30л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

Направен увид за обезбедувањето на санирани дефекти

Направен увид за обезбедувањето на санирани дефекти

Во интерес на граѓаните, на ден 18.11.2021 година, од страна на директорот  на ЈКП ‚‚ Водовод и канализација “ – Прилеп Игор Гулабоски и дежурниот инженер Филип Кедиоски е направена  контрола во ноќните часови на веќе санираните дефекти. Направен е увид за обезбедувањето на местата каде е извршена санација на дефект на водоводна мрежа на […]