Ден: д.м.г

Во тек е реконструкција на атмосферската канализациона линија на ул.”Борка Утот”

Во тек е реконструкција на атмосферската канализациона линија на ул.”Борка Утот”

Во тек е реконструкција на атмосферската канализациона линија на ул”Борка Утот” односно на паркингот позади хотел Липа. ЈКП”Водовод и Канализација”- Прилеп во соработка со локалната самоуправа презеде активности  за целосна реконструкција на паркингот а со тоа и обновување старата атмосферска канализациона линија со големина Ф160 која беше целосно не функционална и истата се заменува со […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 22.07.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 325л/с, од кои 225л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 30л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]