Day: д.м.г

Известување до граѓани на Општина Прилеп

Известување до граѓани на Општина Прилеп

Почитувани граѓани, ЈКП„ Водовод и канализација“ Ви се заблагодарува за Вашето разбирање, подадената соработка и подршка кога водоснабдувањето се врши под специфични услови во овие летни горештини и кога имаме намален доток на вода од Регионалниот водовод „Студенчица“. Поради променливиот доток на вода од Регионалниот водовод „Студенчица“, како и поради екстремната потрошувачка од страна на граѓаните, […]

Во завршна фаза продолжувањето на канализационата линија на ул „Mитко Цветаноски“

Во завршна фаза продолжувањето на канализационата линија на ул „Mитко Цветаноски“

Во завршна фаза е реконструкцијата на водоводната линија на ул “Митко Цветаноски” имено старата линија Фи 63 е заменета со нова полиетиленска со истата големина а во должина од 260 метри. На реконструираната линија се поврзани 23 домаќинства. Оваа линија беше една од приоритетните за реконструкција на ЈКП “Водовод и Канализација”- Прилеп  поради честите дефекти […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 11.09.2020 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 250л/с, од кои 210л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 40л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]