Day: д.м.г

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 04.09.2020 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 264л/с, од кои 224л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 40л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:– […]

ЈКП „Водовод и канализација“ врши замена на водоводната мрежа стара 65 години

ЈКП „Водовод и канализација“ врши замена на водоводната мрежа стара 65 години

https://www.youtube.com/watch?v=TaCcvGtHbG4&feature=emb_title Паралелно со реконструкцијата на булеварот „Гоце Делчев“, во Прилеп се работи на замена на старата водоводна бетонско-азбестна мрежа со нова, полиетиленска. За таа цел, на потегот од некогашната Градска кафеана до ЦК „Марко Цепенков“, во должина од околу 280 метри, со сопствени средства во висина од околу 100.000 евра, ЈКП „Водовод и канализација“ врши […]