Ден: д.м.г

Во завршна фаза продолжувањето на канализационата линија на ул „Ножот“

Во завршна фаза продолжувањето на канализационата линија на ул „Ножот“

Во завршна фаза е продолжувањето на канализационата линија на ул “Ножот” со цел куќите кои не беа во можност да се опфатат со првичната реконструкција поради неповолниот терен сега да добијат канализација. Со поставувањето на оваа канализациона линија се решава долгогодишниот проблем на жителите од оваа улица. Имено на ул “Ножот” поставена е нова канализациона […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 11.08.2020 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 266л/с, од кои 229л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 37л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: […]