Ден: д.м.г

Емил Јанески: Обвинувањата за наводното испуштање валкана вода од Пречистителната станица, е нова лакрдија на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Емил Јанески: Обвинувањата за наводното испуштање валкана вода од Пречистителната станица, е нова лакрдија на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

„Вчера бевме сведоци на уште една прес лакрдија на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп, овој пат во изведба на Дејан Проданоски. Во својата безидејност, ОК на ВМРО-ДПМНЕ продолжува да се служи со лаги и клевети, свесни за изборниот пораз на 15-ти јули, а знаејќи дека голем удел во тоа ќе имаат локалната самоуправа и активностите на […]

Привршуваат работите за промена на водоводната и канализационата мрежа на улицата „Круме Волнароски“

Привршуваат работите за промена на водоводната и канализационата мрежа на улицата „Круме Волнароски“

Градоначалникот Илија Јованоски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески, денеска извршија увид во градежните работи на улица „Круме Волнароски“, во урбаната заедница „Тризла 1“, каде се врши промена на водоводната и канализационата мрежа. „Досегашната азбестно-бетонска мрежа се заменува со полиетиленска, со цел граѓаните да пијат безбедна и здрава вода. Исто така, се […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 29.06.2020 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 283л/с, од кои 248л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 35л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Пиринска – Владо Стојаноски […]