Day: д.м.г

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Димитар Влахов“

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Димитар Влахов“

Интензивно се работи на поставување на нова водоводна линија на улица „Димитар Влахов“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.На улица „Димитар Влахов“ се поставува нова водоводна линија полиетилен  Фи90 во должина од 450 метри и на истата ќе бидат дадени 20 куќни приклучоци. […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 01.06.2020 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 230л/с, од кои 190л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 40л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Љубен Лапе – Архимедова […]