Ден: д.м.г

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Октомвриска“

Привршуваат градежните зафати на новата водоводна линија на ул „Октомвриска“

Интензивно се работи на поставување на нова секундарна водоводна линија на ул „Октомвриска“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот. На улица „Октомвриска“ се поставува нова водоводна линија полиетилен  Фи63 во должина од 45 метри и на истата ќе бидат дадени 5 куќни приклучоци. […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 27.05.2020 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 230л/с, од кои 190л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 40л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Пенко Здравкоски – Мирче […]