Ден: д.м.г

JKП “Водовод и канализација” – Прилеп и Општина Прилеп го решават деценискиот проблем со водоснабдување на населеното место Канатларци

JKП “Водовод и канализација” – Прилеп и Општина Прилеп го решават деценискиот проблем со водоснабдување на населеното место Канатларци

Градоначалникот Илија Јованоски, претседателот на Совет на општина Прилеп, Миле Талевски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески, денеска го посетија населеното место Канатларци, со цел да ги најават проектите кои Општината и јавното претпријатие ги имаат планирано за ова населено место, а чија реализација започнува деновиве. Најголемиот проблем на жителите на Канатларци, […]

Поставена нова атмосферска канализациона линија на булевар “Гоце Делчев”

Поставена нова атмосферска канализациона линија на булевар “Гоце Делчев”

Поставена е на нова атмосферска канализациона линија на булевар “Гоце Делчев”. Новопоставената линија е во вкупна должина од 60метри од кои 45 метри се DN200 и 20 мети ф125. Со поставувањето  на оваа атмосферска канализациона линија се решава долгогодишниот проблем со насобирањето на атмосферски води  на овој дел од булеварот при поголеми врнежи.

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 19.05.2020 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 231/с, од кои 185л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 46л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Октомвриска – Цар Самоил […]