Ден: д.м.г

„Водовод и канализација“ интензивно работи на поставување нова водоводна линија на бул.”Гоце Делчев”

„Водовод и канализација“ интензивно работи на поставување нова водоводна линија на бул.”Гоце Делчев”

Со започнувањето на реконструкцијата на булеварот “‘Гоце Делчев”, од споменикот “Карпалак”, односно раскрсницата со улицата “Браќа Ламески”, до маркетот “Тинекс”. Проект кој опфаќа реконструкција и на дел од улицата “Прилепски бранители”, од некогашната Градска кафеана, до кружниот тек пред Поштата. Пралелно со овој проект ЈКП”Водовод и Канализација” – Прилеп започна со поставување на нова водоводна […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 09.03.2020 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 220/с, од кои 180л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 40л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Орде Чопела– Боца Иваноска– […]