Ден: д.м.г

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 26.11.2019 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 253/с, од кои 184л/с од Студенчица, 41л/с од бунари и 28л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Савска– Ердован Шабаноски– Реон: […]

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Кеј 9ти Септември“.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Кеј 9ти Септември“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Кеј 9ти Септември“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.Имено, на улицата „Кеј 9ти Септември“ старата  водоводна линија , е заменета со нова линија полиетилен DN90 во должина од 82 метри.Со […]