Ден: д.м.г

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Републиканска“ .

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Републиканска“ .

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Републиканска“ , а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.На улицата „Републиканска“ старата поцинкована водоводна линија , е заменета со нова линија полиетилен DN 63 во должина од 61 метар.Со оваа реконструкција […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 18.11.2019 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 243/с, од кои 114л/с од Студенчица, 103л/с од бунари и 26л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Трајко Николоски– Славеј Планина– […]