Ден: д.м.г

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Сотка Џигиџик“.

Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Сотка Џигиџик“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Сотка Џигиџик“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.Имено, на улицата „Сотка Џигиџик“ старата поцинкована водоводна линија од 1¼  col, е заменета со нова линија DN90 во должина од 107 метри, […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 13.11.2019 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 416/с, од кои 252л/с од Студенчица, 138л/с од бунари и 26л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Киро Пајмакоски– Јоска Јорданоски– […]