Ден: д.м.г

Водоснабдувањето во Прилеп нормализирано, водата стигнува и до највисоките делови од градот

Водоснабдувањето во Прилеп нормализирано, водата стигнува и до највисоките делови од градот

И покрај исклучително ниската дарежливост на изворот Студенчица и малите количини на вода кои доаѓаат од регионалниот водовод, сепак, со континуиран ангажман на екипите на ЈКП „Водовод и канализација“, водата стигнува и до највисоките зони во градот. Како што истакна на денешната прес конференција директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески, постојат повеќе можности […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 18.10.2019 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 273/с, од кои 140л/с од Студенчица, 108л/с од бунари и 25л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Републиканска– Киро Пајмакоски– Реон […]