Day: д.м.г

Известување до граѓани на Општина Прилеп

Известување до граѓани на Општина Прилеп

Почитувани граѓани на општина Прилеп на ден 14.10.2019 поради намален доток на вода од Студенчица во високото градско подрачје односно населбите Варош, Тризла и Рид од 16:00 водоснабдувањето ќе биде нарушено, додека во останатите делови од градот односно во ниската зона на градот водоснабдувањето ќе биде нормално. За дополнителни промени благовремено ќе бидете известени.Ви благодариме […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 14.10.2019 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 273/с, од кои 138л/с од Студенчица, 110л/с од бунари и 25л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Браќа Ламески– Адем Адемоски– […]