Day: д.м.г

Известување до граѓаните на Општина Прилеп

Известување до граѓаните на Општина Прилеп

Почитувани граѓани, ЈП „Студенчица“ на ден 18-09-2019 (среда) ќе врши перење на изворските постројки на изворот „Студенчица“, поради тоа Ве известуваме дека во водоводниот систем поради промената на притисоците во мрежата ќе дојде до мало заматување на водата.ЈКП „Водовод и канализација“ Прилеп поради превенција излегува со временска мерка-препорака: водата пред конзумирање да се преврива 10 […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 13.09.2019 ќе биде нормално. Вкупната произведена количина на вода е 316л/с, од кои 240л/с од Студенчица, 52л/с од бунари и 24л/с сопствени извори. Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп: – Пенка Котеска– Савска– Даме […]