Day: д.м.г

Вработените од ЈКП “Водовод и канализација”- Прилеп присуствуваа на дводневна теренска обука за работа со опрема за детектирање на дефекти

Вработените од ЈКП “Водовод и канализација”- Прилеп присуствуваа на дводневна теренска обука за работа со опрема за детектирање на дефекти

 Вработените од  ЈКП “Водовод и канализација”- Прилеп присуствуваа на практична,  односно теренска дводневна обука за работа со ново набавената опрема за детектирање на дефекти. Обуката ги опфати следните инструменти: – Корелатор – Два детектори за феромагнетски материјали – Дата логер GSM/GPRS со повеќе канали – Камера за отпадна вода – Локатор и тракер за цевки […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ДЕН 30.07.2019 ЌЕ БИДЕ НОРМАЛНО. ВКУПНА ПРОИЗВЕДЕНА КОЛИЧИНА НА ВОДА Е 324л/с., ОД КОИ 300л/с ОД СТУДЕНЧИЦА,0л/с ОД БУНАРИ И 24л/с СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ. ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЗАРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 08 ДО 14 ЧАСОТ ЌЕ ИМА НА СЛЕДНИТЕ УЛИЦИ И ДЕЛОВИ ОД ОПШТИНА ПРИЛЕП:– Александар Македонски– Реон: Пашоски Ливади– село […]