Ден: д.м.г

ЈКП „Водовод и канализација“- Прилеп набави Географски информаци систем (ГИС) и дополнителната опрема за откривање на дефекти во водоводната и канализационата мрежа

ЈКП „Водовод и канализација“- Прилеп набави Географски информаци систем (ГИС) и дополнителната опрема за откривање на дефекти во водоводната и канализационата мрежа

ЈКП „Водовод и канализација“ набави современ систем за откривање на дефектитево водоводната и канализационата мрежа. ЈКП „Водовод и канализација“- Прилеп го набави Географски информацискиот систем (ГИС) и дополнителната опрема, кои ќе бидат од огромно значење како за јавното претпријатие, така и за Општина Прилеп и граѓаните. Градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски рече дека набавката […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ДЕН 27.06.2019 ЌЕ БИДЕ НОРМАЛНО. ВКУПНА ПРОИЗВЕДЕНА КОЛИЧИНА НА ВОДА Е 301л/с., ОД КОИ 270л/с ОД СТУДЕНЧИЦА,0л/с ОД БУНАРИ И 31л/с СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ. ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЗАРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 08 ДО 14 ЧАСОТ ЌЕ ИМА НА СЛЕДНИТЕ УЛИЦИ И ДЕЛОВИ ОД ОПШТИНА ПРИЛЕП:– ИЛО ПОПАДИНЕЦ– БУЛЕВАР ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЈКП […]