Day: д.м.г

Јанески: ВМРО-ДПМНЕ шири лаги, Пречистителната станица целосно функционира согласно законските прописи

Јанески: ВМРО-ДПМНЕ шири лаги, Пречистителната станица целосно функционира согласно законските прописи

Директорот на ЈКП „Водовод и канализација“ – Прилеп, Емил Јанески денеска реагираше на изнесените невистини од страна на ОК на ВМРО-ДПМНЕ, кои се однесуваа на работата на Пречистителната станица. Јанески напомена дека во отсуство на инвентивност како да бидат коректор на власта а во насока на подобрување на животот на граѓаните, ОК на ВМРО-ДПМНЕ – […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ДЕН 24.06.2019 ЌЕ БИДЕ НОРМАЛНО. ВКУПНА ПРОИЗВЕДЕНА КОЛИЧИНА НА ВОДА Е 281л/с., ОД КОИ 250л/с ОД СТУДЕНЧИЦА,0л/с ОД БУНАРИ И 31л/с СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ. ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЗАРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 08 ДО 14 ЧАСОТ ЌЕ ИМА НА СЛЕДНИТЕ УЛИЦИ И ДЕЛОВИ ОД ОПШТИНА ПРИЛЕП:– АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИЈКП „ ВОДОВОД и КАНАЛИЗАЦИЈА […]