Ден: д.м.г

ЈКП „Водовод и канализација” – Прилеп започна со реконструкција на водоводната линија на улица „Братство Единство“

ЈКП „Водовод и канализација” – Прилеп започна со реконструкција на водоводната линија на улица „Братство Единство“

ЈКП „Водовод и канализација” – Прилеп започна со реконструкција на водоводната линија на улица „Братство Единство“. Со оваа реконструкција ќе се реши долгогодишниот проблем на граѓаните со водоснабдувањето. Постоечките поцинковани цевки кои поминуваат низ дворните места на граѓаните ќе бидат заменети со нови. Новата водоводна линија ќе се протега во должина од 240 метри и […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ДЕН 18.06.2019 ЌЕ БИДЕ НОРМАЛНО. ВКУПНА ПРОИЗВЕДЕНА КОЛИЧИНА НА ВОДА Е 425л/с., ОД КОИ 390л/с ОД СТУДЕНЧИЦА,0л/с ОД БУНАРИ И 35л/с СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ. ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЗАРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 08 ДО 14 ЧАСОТ ЌЕ ИМА НА СЛЕДНИТЕ УЛИЦИ И ДЕЛОВИ ОД ОПШТИНА ПРИЛЕП:– ИЛКА ПРИСАЃАНКА– БРАЌА ШЕМКОСКИ– АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ […]