Ден: д.м.г

ЈКП “Водовод и канализација”- Прилеп ја доведува при крај реконструкцијата на водоводната линија на ул.“Мара Јосифоска”

ЈКП “Водовод и канализација”- Прилеп ја доведува при крај реконструкцијата на водоводната линија на ул.“Мара Јосифоска”

ЈКП “Водовод и канализација” – Прилеп интензивно работи на реконструкција на старите водоводни мрежи на повеќе локации, со цел да се обезбеди чиста и технички исправна вода за пиење, а со тоа подобар живот на граѓаните во град Прилеп. ЈКП “Водовод и канализација” – Прилеп на улица “Мара Јосифоска”  реконструираше околу 200 метри водоводна линија […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ДЕН 10.06.2019 ЌЕ БИДЕ НОРМАЛНО. ВКУПНА ПРОИЗВЕДЕНА КОЛИЧИНА НА ВОДА Е 480л/с., ОД КОИ 444л/с ОД СТУДЕНЧИЦА,0л/с ОД БУНАРИ И 39л/с СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ. ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЗАРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 08 ДО 14 ЧАСОТ ЌЕ ИМА НА СЛЕДНИТЕ УЛИЦИ И ДЕЛОВИ ОД ОПШТИНА ПРИЛЕП:– ПЕТАР АЦЕВ– ЕГЕЈСКА– РИСТО СЕКИРЧАНЕЦЈКП ВОДОВОД […]