Ден: д.м.г

ЈКП „Водовод и канализација“: Груба лага и клевета е дека парите од претпријатието се трошат на расипнички начин

ЈКП „Водовод и канализација“: Груба лага и клевета е дека парите од претпријатието се трошат на расипнички начин

„Во обид да извлечат ситни дневно-политички поени, ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп во континуитет пласира серија на лаги, невистини и клевети за моето и за работењето на ЈКП ‘Водовод и канализација’. Ја разбираме желбата на ВМРО-ДПМНЕ, но вистината и фактите кажуваат нешто друго. Имено, груба лага и клевета е дека парите од претпријатието се трошат на […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЌЕ БИДЕ НОРМАЛНО. ВКУПНА ПРОИЗВЕДЕНА КОЛИЧИНА НА ВОДА Е 499л/с., ОД КОИ 460л/с ОД СТУДЕНЧИЦА,0л/с ОД БУНАРИ И 39л/с СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ. ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЗАРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 08 ДО 14 ЧАСОТ ЌЕ ИМА НА СЛЕДНИТЕ УЛИЦИ И ДЕЛОВИ ОД ОПШТИНА ПРИЛЕП:– ДРАГАН ДИМЕСКИ– МИТКО ЦВЕТАНОСКИ– МЕНДЕ БОШКОСКИ