Ден: д.м.г

РЕАКЦИЈА НА ЈКП „ВИК“ НА ДЕНЕШНИОТ ПРЕС НА ОК НА ВМРО-ДПМНЕ ОД ПРИЛЕП

РЕАКЦИЈА НА ЈКП „ВИК“ НА ДЕНЕШНИОТ ПРЕС НА ОК НА ВМРО-ДПМНЕ ОД ПРИЛЕП

ЈКП „Водовод и канализација“ категорично ги демантира наводите од денешната прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ –Прилеп упатени на адреса на претпријатието и директорот Емил Јанески. Јавноста има право на точна и објективна информација, наместо ширење на дезинформации, невистини, навреди и клевети за што ќе биде поведена исудска постапка за клевета. Имено, ЈКП „Водовод и […]

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЌЕ БИДЕ НОРМАЛНО. ВКУПНА ПРОИЗВЕДЕНА КОЛИЧИНА НА ВОДА Е 492л/с., ОД КОИ 450л/с ОД СТУДЕНЧИЦА,0л/с ОД БУНАРИ И 42л/с СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ. ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ЗАРАДИ САНАЦИЈА НА ДЕФЕКТИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 08 ДО 14 ЧАСОТ ЌЕ ИМА НА СЛЕДНИТЕ УЛИЦИ И ДЕЛОВИ ОД ОПШТИНА ПРИЛЕП:– ОРДЕ ТУТЕСКИ– КУЗМАН ЈОСИФОСКИ – ПИТУ