Ден: д.м.г

ЈКП „Водовод и канализација“ го одбележа Светскиот ден на водата

ЈКП „Водовод и канализација“ го одбележа Светскиот ден на водата

„Денеска е Светскиот ден на водата, ден кога треба да се акцентира важноста на овој природен ресурс за животот на луѓето, особено ако знаеме дека само 1% од водата на земјата е употреблива за пиење. Од тие причини, неопходно е економично да се стопанисува со истата“, изјави директорот на ЈКП „Водовод и канализација“ – Прилеп, […]