Ден: д.м.г

Цената на водата во општина Прилеп останува иста, да престанат манипулациите со граѓаните

Цената на водата во општина Прилеп останува иста, да престанат манипулациите со граѓаните

Цената на водата останува непроменета. Согласно Законот за утврдување на цени на водни услуги, со ставањето во функција на Пречистителната станица, се воведува нова тарифа за пречистување на урбани отпадни води“, изјави на денешната прес конференција Емил Јанески, директор на ЈКП „Водовод и канализација“. Јанески напомена дека чистата животна средина, заштитениот биодиверзитет во реките, зачувувањето […]