Ден: д.м.г

Прилеп доби најсовремена Прочистителна станица

Прилеп доби најсовремена Прочистителна станица

Прилеп доби најсовремена Прочистителна станица на отпадни урбани води во Р. Македонија со капацитет да опслужува 100 000 луѓе, која официјално беше пуштена денес во употреба. Прочистителна станица на отпадни урбани води е изградена со пари од Европската Унија со 17 милиони евра и Владата на Р. Македонија, а вкупната вредност е 23 милиони евра. […]