ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 13.10.2023 (петок) ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода е 313л/с, од кои 258л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 55л/с од сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти и приклучоци во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– ул. Коста Абрашевиќ

– ул. Ило Полутешка

– ул. Никшичка

– ул. Гемиџиска

– ул. Ѓоре Велкоски – Стрелката

– ул. К. Востание

– н.м. Кадинно Село

Share on facebook
Сподели на Facebook