ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 17.05.2024 (петок) ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода 302л/с, од кои 266л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 36л/с од сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти и приклучоци во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– ул. Киро Пајмак

– ул. Јоска Јорданоски

– ул. Ладо Лапецот

– ул. Орде Чопела

– Фабрика Партизанка (кај Зоки лим)

– ул. Блага Ружето

– н.м. Беровци

Share on facebook
Сподели на Facebook