ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 12.10.2023 (четврток) ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода е 303л/с, од кои 247л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 56л/с од сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти и приклучоци во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– ул. Менде Црвенкоски

– ул. Кресненско Востание

– ул. Шакир Војвода

– ул. Гостиварска

– ул. Маркови Кули

– н.м. Селце

Share on facebook
Сподели на Facebook