ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 27.07.2023 (четврток) со здравствено исправна вода за пиење но со нарушено водоснабдување во високата зона на градот поради интервенција на главен довод.
Вкупната произведена количина на вода е 303л/с, од кои 266л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 37л/с од сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти и приклучоци во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– ул. П. Крстески- Даскалот

– ул. Киро Базерко

– Реон – Точила 2 и 3

– Реон – дел од Варош

– ул. А. Иваноски – Кусиот

– ул. Савска

– Реон – Ѓумушица

Интервенција – ЕМ мерач 200, испуст на заобиколница

Share on facebook
Сподели на Facebook