ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ВО ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 13.10.2022 (четврток) ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода е 265л/с, од кои 225/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 40л/с од сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти и приклучоци во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– ул. Тетовска – од ул.Борка Талески до ул. Цар Самоил и ул. Блаже Иваноски (населба Рид и населба Тапани)

– ул. Егејска

– ул. Глигор Прличев

ул. Цена Џинорозот

– с. Лагово

Share on facebook
Сподели на Facebook