Лоцирање и обележување на дефект во Националната установа „Спомен куќа Тодор Проески”- Крушево

Националната установа „Спомен куќа Тодор Проески”- Крушево во изминативе неколку месеци се соочуваше со дефект – истек на енормно голема количина на вода во сопствената водоводна мрежа. И покрај големите напори за утврдување на причината за големата потрошувачка на вода и лоцирање на дефектот од страна на надлежните служби проблемот не бил лоциран.

По барање на Директорката на Спомен куќата Тодор Проески – Крушево, ЈКП „Водовод и канализација”- Прилеп им излезе во пресрет за решавање на проблемот, односно лоцирање на дефектот.

Екипата на ЈКП „Водовод и канализација”- Прилеп  излезе на терен и  со помош на геофон и корелатор  во кругот на Спомен куќата  изврши лоцирање и обележување на дефект на водоводната линија  ф63 после водомерна шахта.

Со тоа се реши сериозен проблем  со кој се соочуваше Националната установа како од технички така и од финансиски аспект.

ЈКП „Водовод и канализација”- Прилеп со задоволство излегува во пресрет за потребите на Националните установи, музеи и други институции  кои би се соочиле со ваков проблем.

Share on facebook
Сподели на Facebook