ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 27.09.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода е 302л/с, од кои 212л/с од Студенчица, 70л/с од бунари и 20л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:
– Киро Ристески-Србинот
– Браќа Миладиновци
– Бистра Планина
– Пане Талески
– Реон: Касарна
– н.м.Кадино село
– Прекин на водоснабдувањето ќе има и на ул. Пинска односно потегот од ул.Партизанска до ул.Тризла поради реконструкција на водоводната мрежа.

Share on facebook
Сподели на Facebook